Ontspannen bevallen door hypnotherapie.

Het geboren laten worden van je kindje is een natuurlijke gebeurtenis. Door allerlei min of meer negatieve ervaringen over bevallen en door de toename van de ziekenhuisbevallingen lijkt het wel of bevallen tegenwoordig geen natuurlijke gebeurtenis meer is. Het is eerder een prestatie die erg spannend is of je hebt er angst voor.
Het meest logische is dat je lichaam het werk doet en jij binnen korte tijd de klus klaart. Maar……als jij gespannen bent is je lichaam dat ook. De spieren van de baarmoeder kunnen niet samentrekken om zo ruimte te maken om je baby geboren te laten worden. Daardoor duurt de bevalling onnodig langer en ervaar je meer de ongemakken. Je kunt bijvoorbeeld zwangerschapsyoga volgen maar soms doe je dat na een drukke werkdag en dan heeft het misschien niet zoveel effect voor jou.
Maar als jij bang bent voor de bevalling kan ik je helpen door hypnotherapie om vertrouwen te krijgen in jezelf en je lichaam. We kijken samen waar de angst vandaan komt en gaan hiermee aan de slag. Hierdoor ga je ontspannen de bevalling in. Je kunt tijdens je zwangerschapsverlof hier aandacht aan geven. Bij mij kan je tijdens de sessies ( leren) ontspannen en zo nodig zelfhypnose leren. De ademhalingstechnieken die je kunt gebruiken in de verschillende fases van de bevalling nemen we ook door. Ik gebruik dus trance om positieve suggesties te geven voor de bevalling en voor de periode daarna.
Ook kan het voorkomen dat je al een bevalling hebt gehad en dat die toch wel wat sporen heeft nagelaten omdat het niet ging zoals je het had verwacht. Je wil graag nog een kindje maar je angst houdt je tegen. Als het een traumatische bevalling was kunnen we door middel van EMDR de gebeurtenis een plekje geven. Zo kan je toch ontspannen je zwangerschap door en aan de bevalling beginnen.