Pubers ( vanaf 12 jaar) en hypnotherapie.

Veel pubers weten zich geen raad met zichzelf, er word van alles van ze verwacht en hun veranderend lichaam giert van de hormonen. Herken je dat? Soms stellen je ouders ineens allerlei regels op of juist weer niet. Onzekerheid komt om de hoek kijken en vaak vraag je jezelf af of je wel voldoet aan een ideaal plaatje dat geschetst word door social media en klasgenoten. Dan komt er nog bij dat je moeten leren wat belangrijk voor je is wat betreft het maken van je huiswerk, sportactiviteiten, etc. Het kan allemaal weleens te veel worden waardoor je slecht kunt inslapen en je minder goed kunt presteren op school of bij je sportclub.

Faalangst: is een van de meest gehoorde klachten van pubers, er is teveel waar je rekening mee moet houden en vooral ook de zaken die je moet….. Door eenmalig een slecht cijfer te scoren na goed te hebben gestudeerd kan het zomaar zijn dat het ineens heel veel moeite kost om voor dit vak voldoendes te kunnen halen. Zeker in tijden van toetsen en examens. Om weer zelfvertrouwen te krijgen en om steviger in je schoenen te staan, maak ik gebruik van trance en kan zo je leren hoofd en bijzaken te onderscheiden.

Traumaverwerking.

Soms zijn er nare ervaringen uit het verleden die nog elke dag je aandacht vragen. Zoals bijvoorbeeld je ouders die in een vechtscheiding jou gebruiken als onderhandelingsobject, Misschien is er iemand overleden waar je heel veel van hield. Of ben je mishandeld of misbruikt of gepest of zijn er andere ingrijpende situaties geweest waar je nog last van hebt. Dan is EMDR één van de technieken die ik kan inzetten.

Wat doe ik als therapeut?

Ik luister naar je verhaal en samen kijken we wat je nodig hebt om je doel te bereiken. Ik leer je te ontspannen door middel van ademhalingstechnieken. En als je in trance bent zoeken we naar je hulpbronnen. Ik gebruik als therapeut verschillende technieken, o.a. zelfversterkers, tot je het gewenste doel hebt bereikt.