Wie ben ik?

Welkom op de site van praktijk voor hypnotherapie LaVida.

Ik ben Josee van Riel gehuwd en moeder van 4 kinderen en Omi van 9 kleinkinderen. Al vanaf mijn jeugd ben ik geïnteresseerd in alles wat met gezondheid te maken heeft. Na een behoorlijke periode gewerkt te hebben in allerlei functies in de zorg veranderde mijn belangstelling meer naar het innerlijk van de mens zelf.
Want hoe komt het toch dat anderen anders reageren in dezelfde situatie als ik? En wat doe je met problemen die je ervaart door onverwerkte trauma’s? Wat zit er nu precies achter de problemen die je dagelijks tegen komt?
Omdat ik dat graag wilde onderzoeken begon ik in 2005 de opleiding voor hypnotherapeut aan de ANZN, Academie voor Natuurgeneeskunde Zuid Nederland. Dit was een 4 jarige HBO opleiding. Daarnaast ben ik in het bezit van het diploma Medische basiskennis en Psychosociale basiskennis diploma op HBO niveau. Ik heb de opleiding voor EMDR gevolgd, de eenjarige opleiding voor PDS en de scholing voor de hypnotische maagband. Ik heb 5 jaar met heel veel plezier cursussen hypnobirthing (Mongan methode) gegeven aan aanstaande ouders. Bij Hypnose en bevallen gebruik ik nog regelmatig verschillende ademhalingstechnieken uit de hypnobirthing. Verder volg ik jaarlijks bij- en nascholingen en heb ik regelmatig overleg en intervisie met collega’s. Hiermee voldoe ik aan de eisen van de verzekeraars en worden mijn behandelingen ( gedeeltelijk) vergoed via de aanvullendeverzekering.

Mijn enthousiasme, mijn kennis en ervaring zet ik iedere dag met veel plezier in. Ik ben praktisch ingesteld en kijk steeds wat jij nodig hebt. Ik nodig je van harte uit om de samenwerking aan te gaan… op weg naar meer innerlijke rust en balans, energie en een betere gezondheid!