NLP

Wat is NLP?

NLP is de afkorting voor Neuro Linguïstisch programmeren.

NLP gaat ervan uit dat mensen in staat zijn te genieten van het leven en als dat niet meer kan, is hen iets overkomen waardoor zij dat hebben afgeleerd. NLP als veranderingsmodel, leert ons aan de slag te gaan met onze vijf zintuigen en met onze gedachten en gevoelens. Deze leveren de gereedschappen die de volgorde waarop we ervaringen uit ons geheugen ophalen kunnen veranderen. Het resultaat is dat we anders tegen zaken gaan aankijken, anders gaan luisteren en communiceren. Daardoor gaan we ons ook anders voelen en gedragen. Het gaat bij NLP erom hoe je daar zelf verandering in kunt gaan brengen. NLP houdt zich niet bezig met problemen maar met oplossingen.

Balans

Met NLP ben je in staat om op korte termijn het beste in jezelf en anderen te ontdekken. NLP geeft duidelijk aan hoe je dat kunt doen en NLP geeft precies aan wat je daarmee kan bereiken. Het is dan ook meestal niet nodig om je hele levensverhaal opnieuw te moeten beleven om toch positieve veranderingen aan te brengen. Iedereen kiest uit de NLP gereedschapskist díe hulpmiddelen, die voor iedereen in die situatie het meest passend is. Het gaat om het evenwicht tussen hebben en zijn: ofwel de hele mens in de samenleving.

Wat doe ik als therapeut?

Ik begeleid jou in je veranderingsproces. Ook hier zoeken we tijdens de intake naar je doel en wat je uiteindelijk wilt bereiken. Het is belangrijk dat je flexibel bent en echt wilt veranderen. Zo kan je net zolang wijzigingen in je handelswijze aanbrengen tot je krijgt wat je wenst. Voor NLP hoef je niet in trance te zijn maar gebeurt soms spontaan. De verschillende methoden die ik hanteer bieden voldoende ondersteuning in jouw veranderingsproces.

Bij welke klachten gebruiken we NLP?

NLP biedt o.a. hulp bij machtsconflicten, angsten, overmatig perfectionisme, fobieën, beheersingsdrang, trauma’s, ouder-kind-relaties, zelfbeperking, keuzes maken, enzovoort.